AsRoligt.com

Roliga bilder, filmklipp, historier mm

Intresseklubben antecknar 31-60

Gröna tapeter orsakade kanske Napoleons död år 1821. I sina rum på S:t Helena hade han tapeter som var målade med en grön färg vars ångor var farliga att inandas. Vid en undersökning av kejsarens lockar fann man spår av arsenik.

Tomaten stammar från Mexico och kom till Europa på 1500-talet, men användes ända in på 1700-talet bara som dekoration. Den antogs vara giftig då den tillhör samma familj som nattskatta.

David Prowse, killen som spelade Darth Vader i filmen Stjärnornas Krig, hade ingen aning om att skådespelaren James Earl Jones skulle ge rösten till Darth. Detta märkte han först då han satt i biosalongen och såg filmen.

Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.

Gummiband håller längre om de fryses ner.

Jordnötter är en utav beståndsdelarna i dynamit.

Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.

Det finns 293 olika sätt att ge tillbaka växel på en dollar.

En genomsnittlig persons vänsterhand gör 56% av jobbet då du skriver på ett tangentbord.

Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor — tills den dör av svält.

På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt. Detsamma gäller för orden för nio och smärta. Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.

Vid en folkräkning på Nya Zeeland år 1966 visade det sig att det fanns inte mindre än 94 olika sekter med bara en medlem — eller ledare om man så vill.

Koalan älskas av barn över hela världen, men är samtidigt ett av de mest sömniga djuren i faunan. Den använder 22 timmar av ett dygn till att sova.

Om man kunde ta all den brödsäd som konsumeras i världen under ett år och baka ett bröd av den, så skulle detta bröd bli cirka 4 m brett, 2 m högt och gå ett varv runt jorden.

Binnikemaskar kan bli mycket långa. Den längsta som trivs i människor är Taenia Saginata. Honan kan bli 24 m lång.

Under andra världskriget avslöjade tyskarna åtskilliga amerikanska spioner genom att studera hur de åt. Amerikaner har nämligen för vana att skära hela biffen i småbitar innan de börjar äta den.

Det finns över 30 000 olika sorters rosor, och man korsar ständigt fram nya varianter för att tillfredsställa den stora marknad som dessa vackra blommor har.

Björnar är i likhet med människan höger- eller vänsterhänta.

Om man kunde köra bil til solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram — utan vilopauser.

1969 var det år den amerikanska rymdfarkosten Apollo 11 förde den första människan till månen. Styrsystemet i farkosten var inte lika avancerat som de datorer som idag finns i vanliga miniräknare.

En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.

Om man lade ihop styrkan hos alla muskler, skulle en normal människa kunna lyfta cirka 25 ton. Det motsvarar 4-5 elefanter.

När en människa tar sig en lur på en timme förbränner hon lika mycket energi som det behövs för att koka vatten till cirka 7 koppar te.

Fladdermuspapegojor sover hängande i fötterna och med huvudet neråt.

Båtmotorer på tomgång har aukustiska egenskaper som påminner mycket om gråvalens sång. I Mexico har yrkesfiskarna problem med valar som vill gnida ryggen mot fiskebåtarna.

Om man fyller ett vanligt koniskt snapsglas till halva höjden, så är glaset bara fyllt till 12-13 procent.

Kolibirer kan korta sträckor flyga upp och ner.

Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.

Om man vässar en blyertspenna riktigt bra, och doppar den yttersta spetsen i nikotin och sedan trycker in denna minimala mängd genom huden på en människa dör den personen direkt.

Nordamerika avlägsnar sig från Europa med 8 cm om året.

Sjuk Humor
01
02
03
04
05

Senaste filmklippen

5657 views - 0 comments
7399 views - 0 comments
7064 views - 0 comments
6229 views - 0 comments