AsRoligt.com

Roliga bilder, filmklipp, historier mm

Intresseklubben antecknar 61-90

Wake Island-rallen var en fågel som fick ett sorgligt slut. Den utrotades för att svultna japanska soldater åt upp de sista kända individerna under andra världskriget.

I människans hjärna arbetar 10 000 miljarder komponenter, och varje dag utför de mer än 100 gånger så många kopplingar som alla telefonstationer i hela världen tillsammans.

Det finns en internationell förening vars syfte är att upplysa världen om att alla vetenskapliga fakta är osanna. Bland annat så påstår medlemmarna att jorden är platt och att avståndet till solen är 5184 km — och inte 149 miljoner km.

Praktiskt taget allt helium som existerar i världen kommer från en och samma naturgaskälla i Arizona i USA.

Den kraftigaste elektriska stöt som någon människa överlevt var på 230 000 volt från en stor högspänningsledning.

Lår- och skenben kan utsättas för en lodrät belastning på upp till 1 ton utan att knäckas, dvs vikten av en personbil.

Det kan bli dyrt att ringa till betalnummer. En amerikanska, som hade ringt till ett telefonhoroskop, la inte på luren ordentligt, och i 15 timmar upprepade den automatiska rösten att hennes ekonomi skulle bli allt bättre. Räkningen löd på 6000 kronor.

Tjuvar lyssnar vid dörrar och det har i några fall fällt dem. Polisen intresserar sig nämligen inte bara för fingeravtryck, utan också för avtryck av öron — vilket som bekant är olika från människa till människa.

Strax innan man fryser ihjäl bryter temperatursinnet i kroppen helt och hållet samman, så att det känns som om man håller på att stekas. Detta är förklaringen till att människor som påträffats ihjälfrusna ibland är helt avklädda.

Cirka 1000 dun kan pressas ner i en fingerborg och sedan återfå sin ursprungliga volym.

Sjöstjärnor har inte så bra bordsskick. De vänder in och ut på magen och pressar ut den genom munnen över bytet.

I förhållande till sin storlek är skalbaggar tillhörande släktet Scarabaeidae världens starkaste djur. Vid försök med den ganska sällsynta noshörnsbaggen fann man, att den kunde bära 850 gånger sin egen vikt på ryggen.

På vintern, då fjäderdräkten är som tätast, har en gråsparv cirka 3350 fjädrar på kroppen.

I 18 av USA:s 50 delstater är det i skolorna förbjudet att undervisa i Darwins läror. Utvecklingsläran, som säger att människan är släkt med aporna, stämmer inte överens med Bibeln.

Det tar 12 till 15 sekunder för blodet att cirkulera från den ena handen till den andra och bara två sekunder att strömma från låret till foten.

En engelsk kvinna har haft ett nysningsanfall som varade i 978 dygn. Under det första året nös hon en miljon gånger.

Den största njursten som nämns i medicinens historia vägde 6,3 kg.

Världens äldsta levande organism har påträffats på ön Tasmanien. Det är ett barrträd som är över 10 000 år gammalt, vilket innebär att det levt människans hela kulturella utveckling. Trädet täcker en yta stor som ett helt kvarter.

I Kina har man satt som mål att varje kines ska kunna få äta 200 ägg om året. För att få fram ägg till 1,3 miljarder människor måste man ha 1,3 miljarder höns — som kommer att äta mer säd än vad som produceras varje år i Australien.

Så sent som 1820 menade man att universum var 6000 år gammalt. I dag beräknas åldern vara mellan 15 och 20 miljarder år.

Doften av mat har nästan samma inverkan på människa som meditation. Hjärnans elektriska aktivitet förändras, och de härliga dofterna gör en lugn och avslappnad.

Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger. Obs gäller ej numera då katapultstolen är raketdriven.

Den största koncentration djur man någonsin iakttagit var en ofattbart stor svärm gräshoppor. Året var 1875, och man anser att svärmen täckte en yta motsvarande Tysklands. Svärmen innehöll minst 12.500 miljarder insekter, och tillsammans vägde de uppskattningsvis omkring 25 miljarder ton.

Jaktpiloter får oftare döttrar än söner därför att X-kromosonerna (som ger flickor) i spermierna bättre tål den hårda påverkan av gravitationen än Y-kromosonerna (som ger pojkar).

Orden anorak och parkas kommer från de grönländska orden på dessa jackor.

Clint Eastwood lärde sig själv att skriva musik och spela piano när han vara 13 år.

Människan har i genomsnitt 100 000 hårstrån på huvudet och tappar mellan femtio och hundra strån varje dag. Rödhåriga har ungefär 90 000 strån, blonda 140 000 och brunhåriga någon mitt emellan.

Jaktpiloter får oftare döttrar än söner därför att X-kromosonerna (som ger flickor) i spermierna bättre tål den hårda påverkan av gravitationen än Y-kromosonerna (som ger pojkar).

Påståendet att adelsmännen har "blått blod" kommer från spanskans "sangre azul" och har att göra med att de ursprungliga spanjorerna var ljusare i huden än de invandrande judarna och morerna. Deras ådror syntes tydligare och såg blåare ut genom huden.

Världens längsta tidsenhet är hinduernas kalpa. Den är lika med 4,32 miljarder år. En kalpa är den tid det tar att nöta ner Himalaya genom att gnida på den enorma bergskedjan med en silkestråd.

Sjuk Humor
01
02
03
04
05

Senaste filmklippen

5666 views - 0 comments
7413 views - 0 comments
7074 views - 0 comments
6239 views - 0 comments