AsRoligt.com

Roliga bilder, filmklipp, historier mm

Manligt Svars-Syndrom (MSS)

Varför män alltid har åsikter, även om de inte vet någonting om ämnet.

I djurriket uppvisar hanar det som kallas "uppvisningsbeteende" för att kunna attrahera honor och för att hålla rivaliserande hanar borta. De skjuter ut sina bröstkorgar, burrar upp sina fjädrar, och försöker i allmänhet se mer imponerande ut än vad de egentligen är. På naturprogram är detta komiskt. Det ser även komiskt ut när det uppvisas hos människor: Killen i Camaron med alla guldkedjor, eller Vanilla Ices hårfrisyr. Det har framkommit att uppvisningsbeteende är mycket vanligare än man tidigare trott.

Har du någonsin undrat hur det kommer sig att:

   1. Män som aldrig varit längre österut än Visby kan förklara Japanernas mentalitet?
   2. Män som inte klarar av att betala av sina kreditkortsskulder har en plan hur man ska klara av att få ner nationalskulden?
   3. Män som inte pratar med sin familj vet hur man ska åstadkomma fred i Mellanöstern?
   4. Män som fick underkänt i gymnasiefysiken kan förklara varför senaste NASA-uppdraget gick fel?
   5. Män som inte haft en date på 6 månader vet vad kvinnor verkligen vill ha?

Prova ett experiment: Fråga min vän Johnny, vars helgnöjen består av att meka med sin Harley och titta på kvinnlig gyttjebrottning, hur han tror att politisk självständighet kommer att påverka de före detta Sovjetstaterna. Han kommer att höja sina ögonbryn, han kommer att tankfullt lägga pannan i djupa veck. "Det är väldigt intressant att du skulle ta upp det....", kommer han att börja, och sedan följer något hastigt påhittat — troligtvis inte ens i närheten av vad som skulle kunna vara troligt, men trots allt någonting.

Detta beteende, det kroniska besvarandet av frågor oberoende av faktisk kunskap, kallas Manligt SvarsSyndrom. Tvånget att svara varierar från person till person, men väldigt få män kan nöja sig med att säga: "Jag vet inte." De föredrar istället: "Det är inte det som är viktigt här."

De försöker att inte bli besvärade med små detaljer, som "Kan jag verkligen någonting om ämnet?" eller "Är vad jag har att säga verkligen intressant?" De tar många frågor, inte som önskningar att höra specifika bitar av information, utan mer som tillfällen att utveckla vissa teorier, vädra några förutfattade meningar, och berätta några skämt. Vissa män verkar betrakta livet som en prat-show där de är huvudpersonen. Om du frågar: "Vad heter Perus huvudstad?" så hör de: "Så, kan du inte berätta lite om din barndom, Peter?"

Ibland kan denna överdrivna utvecklingsförmåga vara tilltalande. Om du frågar en kvinna varför Madonna gick med på att medverka i Sen Kväll Med Luuk, så kommer hon att hjälplöst rycka på axlarna, och därmed tillkännage att en del saker är helt oförklarliga. Frågar du däremot en man, så kommer du att få ett par olika teorier (Samma agent?, överdos av Prozac?). Män har modet och påhittigheten att försöka förklara det oförklarliga.

Men Manligt SvarsSyndrom (MSS) är absolut inte ofarligt, som min vän Paulina upptäckte vid en ålder av 8. Hon hade kommit underfund med att hennes tänder värkte när hon åt glass och frågade därför sin far om Eskimåer hade samma problem. "Nej," sade han. "De har gummitänder." Paulina återgav detta under en geografilektion i skolan och fann sig utskrattad av hela klassen. Det var så hon upptäckte att en man, även om det är din egen far, kommer att hitta på ett svar istället för att medge sin okunnighet.

Senare i livet springer kvinnor in i samma problem: Män kan prata med sådan övertygelse att kvinnor kan bli lurade att tro att männen verkligen vet vad de pratar om.

Min vän Johnny (han med HD:n) är expert på så varierande ämnen som t ex växthuseffekten och var Elvis håller hus för tillfället. I verkligheten är han dock bara expert på en sak: Att få väldigt lite kunskap att gå väldigt långt. För honom är svarandet en sport, och att inte veta vad han pratar om ökar bara spänningen.

Uppvisande av s konversationer mellan män och kvinnor upphör. Detta är alarmerande. Men försiktighetsåtgärder bör vidtas. Kvinnor måste påminna sig själva om att om en man berättar någonting väldigt intressant, så finns det en hög risk att det är väldigt osant.

Han & Hon

Senaste filmklippen

5657 views - 0 comments
7399 views - 0 comments
7064 views - 0 comments
6229 views - 0 comments